Kamaraegyütteseink

A Grazioso Vonósnégyes 2008 őszén alakult a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia és részben a Székelyföldi Filharmónia négy fiatal zenészéből. Eleinte változatlan felállásban, később külső közreműködő zenészeket bevonva léptek a közönség elé. Jelenleg is több hangszeres zenésszel és énekes szólistával dolgoznak, többnyire különféle kamaraegyüttesekbe szerveződve: vonósnégyes, vonósnégyes szólistával (ének, szaxofon, harmonika), stb.

Tagjai:

  • Fülöp Alajos – hegedű

  • Kacsó Blanka – hegedű

  • Bartha Lajos – brácsa

  • Kováts István – cselló

Grazioso Vonósnégyes repertoárja több évszázad zenei stílusait felöleli, helyet kapnak benne a preklasszikus, klasszikus vagy romantikus zeneszerzők művei éppúgy mint a jazz, café, tangók, örökzöldek vagy éppen a filmzene és a mai slágerek “cover” feldolgozásai.

A vonósnégyes több mint húsz sikeres saját zenei feldolgozással is büszkélkedhet, mint például a Por una cabeza (C. Gardel, az Egy asszony illata című filmből), a Moon River (H. Mancini) vagy a The Show Must Go On (Queen)

Nem titkolt céljuk, hogy változatos zenéjükkel olyan élményt adjanak hallgatóságunknak, hogy kedvet kapjanak komolyzenei koncertekhez, hogy azután viszontláthassák őket szimfónikus zenekari koncerteken is.

Legyen szó bármilyen ünnepi eseményről – a kiállítástól az esküvői fogadásig – a Grazioso Vonósnégyes készen áll, hogy elegáns és emlékezetes zenei hangulatot teremtsen.

Több info: vonosnegyes.ro

Română Magyar